søndag 3. mai 2009

Hasj på fremmarsj

Demonstrerte for hasj-legalisering i Oslo

(VG) En undersøkelse gjennomført av Statens institutt for rusmiddelforskning (Sirus) viser at på landsbasis har andelen som har brukt hasj, økt fra 22 prosent i 1998 til 34 prosent i 2006. I Oslo har det vært en økning fra 35 prosent til 47 prosent i samme periode.

(VG) Omsetningen av lovlig og ulovlig cannabis er en milliardbedrift i Nederland, med anslått 16 milliarder kroner i omsetning for 2008. VGDebatt: Cannabis.

(RIKS24) Fengselslege tatt for å dyrke cannabis

(VG) Marihuanaforkjemperen Maria Eliassens forhold til det narkotiske stoffet er blant annet temaet i kveldens «Studio 5»

Strafferammer på narkotikaforbrytelser

1964: maks 2 år
1968: maks 6 år
1972: maks 10 år
1981: maks 15 år
1984: maks 21 år, lovens strengeste straff

1991: 4,8% av alle forbrytelser var narkotikaforbrytelser
2001: 15,4% av alle forbrytelser var narkotikaforbrytelser

1970: 412 personer i Norge var siktet for narkotikaforbrytelser
2001: 10 746 siktet

% av ungdom mellom 15 og 20 år i Oslo som oppgir at de har røyket cannabis:
1968: 5%
1975: 20%
2000: 28%






(Kilde: Den Gode Fiende)

Den Gode Fiende

les Forord:
Denne bok er sprunget ut av en dyp bekymring overfor det syn på narkotika som er framherskende i store deler av Norden, og over den narkotikapolitikk som dette syn fører til. Vi har - som mange fagfeller - forsøkt å si fra tidligere, men uten særlig gjennomslagskraft. Det kan i noen grad skyldes at problemstillingene er så sammenvevd at det aller meste må sies nesten samtidig for å kunne bli forstått i en helhet. Det er denne helhetsforståelse vi her forsøker å skape.

oktober 1984

Forord II:
Det er gått 11 år siden førsteutgaven. Og narkotikakrigen bare fortsetter. Hva vi den gang beskrev, og advarte mot, kommer nå tydeligere fram. Det er blitt lettere å se at vi er på gale veier. Og enda viktigere å si fra.

Kettil Bruun døde i 1985. Den gode og kloke venn. Og den kunnskapsrike vitenskapsmann. Hans død har gjort revisjonsarbeidet vanskelig, men jeg har forsøkt å føre bokens tanker videre også i hans ånd. Han var en fremragende forsker, og en gammeldags humanist. Det narkotikafrie samfunn er en destruktiv illusjon, sa han. Slik kan vi bare ikke fortsette, ville han i dag ha sagt om denne krig som aldri kan vinnes. Jeg føyer til for egen regning: Det er en skam at vi lar dette fortsette. Fremtidens generasjoner vil undres over at vi så lenge har kunnet la dette skje.

Oslo, januar 1996

Forord III:
Det har gått ytterligere seks år. Narkotikakrigen fortsetter. Men den går stadig dårligere. Mer stoff slipper inn. Flere bruker. Flere dør. Flere tviler på om vi er på rett vei i denne krigen. En rekke land er i gang med å legge om deler av sin narkotikapolitikk. Teksten er i hovedsak urørt, bortsett fra enkelte strykninger. Noen tall er foreldet. De får bli stående som historiske monument, egnet til sammenligning med bokens siste kapitel, kapitel 15. Dette er et nytt kapitel som viser hovedtrekkene i de senere års utvikling, og som også går inn på drivkreftene for den politikk som føres. Takk til Kristin Hobson og Øystein Ruud for god hjelp.

Oslo, september 2002
Nils Christie

Lester Grinspoon

Professor i psykiatri og lærer ved Harvard Medical School, Lester Grinspoon, har studert cannabis siden 1967 og er sett på som en av de fremste eksperter på marihuana. I forordet til sin bok Marihuana the Forbidden Medicine, skriver han:

"Da jeg begynte å studere marihuana i 1967, var jeg ikke i tvil om at det var et meget skadelig narkotikum som dessverre ble brukt av flere og flere dumme unge mennesker som ikke ville eller kunne forstå advarslene om farene. Min hensikt var å definere vitenskapelig naturen og graden av de farene. Men i de følgende tre årene, som jeg gikk igjennom den vitenskapelige og medisinske litteraturen, begynte mitt syn å endre seg. Jeg kom til å forstå at jeg, som så mange andre mennesker i dette landet, hadde blitt hjernevasket. Mine oppfatninger om farene ved marihuana hadde lite grunnlag å bygge på. Da jeg var ferdig med forskningen som formet grunnlaget for en bok, hadde jeg blitt overbevist om at cannabis var atskillig mindre skadelig enn tobakk og alkohol, de mest vanlig brukte legale stoffer. Boken ble utgitt i 1971; og dens tittel, Marihuana Reconsidered, gjenspeilte min endring i synet på marihuana.

På den tiden trodde jeg naivt nok at så snart folk forstod at marihuana var mye mindre skadelig en stoffer som allerede var lovlige, ville de støtte legalisering. I 1971 spådde jeg at marihuana sikkert ville bli legalisert for voksne innen 1980. Jeg hadde ennå ikke lært at det er noe veldig spesielt med ulovlige stoffer. Hvis de ikke alltid får brukeren til å oppføre seg irrasjonelt, så får de absolutt mange ikkebrukere til å oppføre seg slik."


side 25-27:
Tidlig i 1972, etter Sidney Farbers død, en barneonkologist ved Harvard som har fått Sidney Farber Cancer Research Center oppkalt etter seg, var min kone og jeg invitert på middag hjemme hos et felles fakultetsmedlem på Harvard Medical School. Han ville at jeg skulle møte Emil Frei, som hadde kommet fra Houston for å overta Dr. Farbers stilling.


Klip fra "Kampen om Hampen - DR1 Dokumentar"
Under middagen fortalte Dr Frei meg om en atten-år-gammel mann fra Houston med leukemi som hadde fått større og større motstand til kreft kemoterapi fordi han ikke lenger orket kvalmen og oppkastet. For hans doktor og hans familie ble det stadig vanskeligere å overtale ham til å ta medisinen han var livsavhengig av.

En dag, til Dr. Freis overraskelse, tok den unge mannen medisinen sin med glede, og fra da av viste han ingen motstand til kemoterapi. Omsider avslørte han at han hadde røyket marihuana tyve minutter før hver legetime; det forebygget oppkast og det minste tegn til kvalme. Dr. Frei spurte meg om disse egenskapene var nevnt i det nittende århundrets medisinske litteratur om cannabis, og jeg fortalte ham at det var det. På vei hjem foreslo min kone, Betsy, som hadde lyttet med stor interesse, at vi skulle anskaffe litt cannabis til sønnen vår Danny.

Danny fikk først diagnosen acute lymphatic leukemia i juli 1967. Han var da 10 år gammel. De første årene hadde han greit forhold til behandlingen på Children’s Hospital i Boston, til og med til innleggelse en gang i mellom. Men i 1971 begynte han å ta de første medisinene som førte til sterk kvalme og oppkast. Danny var en av de pasientene som hadde vanskeligheter med å kontrollere disse reaksjonene, og hvor standard antibrekkmiddel ikke var tilfredsstillende. Han startet å kaste opp kort tid etter behandling og fortsatte å kaste opp opp til 8 timer etterpå. Han kastet opp i bilen på vei hjem, og når han kom hjem måtte han ligge i sengen med hodet over en bøtte på gulvet. Likevel, jeg var sjokkert når Betsy foreslo at vi skulle finne cannabis til Danny. Jeg motsatte meg fordi det var forbudt, og fordi det kunne fornærme de sykehusansatte, som hadde vist stor omsorg for Danny. Jeg avslo idéen.

Dannys neste behandling var to uker senere. Når jeg kom var Betsy og Danny allerede i behandlingsrommet. Jeg kommer aldri til å glemme min overraskelse. Vanligvis var min kone og sønn i en tilstand av stor bekymring før behandlingen begynte, men denne gangen var de fullstendig avslappet, og enda mer, det virket som om de lo av meg.

Endelig fortalte de meg hemmeligheten. På vei til klinikken den morgenen hadde de stoppet nær Wellesley High School, og Betsy hadde bedt en av Dannys venner om å skaffe henne litt marihuana. Så fort han kom over mistroen hadde vennen forsvunnet og kommet tilbake etter noen få minutter med en liten mengde marihuana. Betsy og Danny hadde røyket på sykehusets parkeringsplass før de gikk inn.

Min overraskelse endret seg til beroligelse når jeg så hvor rolig Danny var. Han protesterte ikke når han fikk medisinen, og vi var alle glade når ingen kvalme eller oppkast etterfulgte. På vei hjem spurte han moren sin om han kunne stoppe for en Submarine Sandwich, og når vi kom hjem begynte han med sine vanlige aktiviteter istedenfor å gå rett til sengs. Vi kunne knapt tro det.

Dagen etter ringte jeg Dr. Norman Jaffe, legen som var ansvarlig for Dannys pleie. Jeg forklarte hva som hadde skjedd, og at mens jeg ikke ønsket å fornærme ham eller resten av det medisinske personale, så kunne jeg ikke nekte Danny å røyke marihuana før neste behandling. Dr. Jaffe svarte ved å foreslå at Danny røyket marihuana i hans nærvær i behandlingsrommet.

Neste gang gjorde Danny det. Når han fikk den kemoterapautiske agenten, kunne Dr. Jaffe selv observere at han var fullstendig avslappet. Etterpå ba han igjen om en Submarine Sandwich. Senere har han brukt marihuana før hver behandling, og resten av årene av hans liv ble mye mer behagelig for oss alle.

Dr. Jaffe spurte om jeg kunne bli med ham i rapportering av våre observasjoner til Dr. Frei, som var tilstrekkelig interessert i å gjennomføre det første kliniske eksperiment på bruk av cannabis i kreft kemoterapi.

To Smoke or not to Smoke: A Cannabis Odyssey

Lester Grinspoon på pressekonferanse 20. mars 2008
(Marijuana uses) I was 44 years old in 1972 when I experienced this first marijuana high. Because I have found it both so useful and benign I have used it ever since. I have used it as a recreational drug, as a medicine, and as an enhancer of some capacities.

Almost everyone knows something of its usefulness as a recreational substance, growing numbers of people are becoming familiar with its medical utility, but only practiced cannabis users appreciate some of the other ways in which it can be useful. It has been so useful to me that I cannot help but wonder how much difference it would have made had I begun to use it at a younger age.

Because it has been so helpful in arriving at some important decisions and understandings, it is tempting to think that it might have helped me to avoid some "before cannabis era" bad decisions. In fact, now, when I have an important problem to solve or decision to make, I invariably avail myself of the opportunity to think about it both stoned and straight.

EU vil ha fri hasj

(Dagbladet 20.09.1997) KØBENHAVN: EU legaliserer hasjen. Et flertall i EU-parlamentet går inn for å oppheve lovforbudet mot denne typen narkotika. Vedtaket kan komme på dagsorden allerede til høsten.

WHO stoppet hasj-rapport

(Dagbladet 20.02.1998) WHO valgte å hemmeligholde en rapport som konkluderer med at hasj er mindre skadelig enn alkohol. Beslutningen har skapt stor indre strid på Gro Harlem Brundtlands nye arbeidsplass.

Marihuana - «god medisin» . . .

(VG 19.03.1999) Amerikanske marihuana-røykere smiler fra øre til øre i dag: En av president Clintons mange komiteer har konkludert med at «pot» kan være god medisin, blant annet mot migrene.

Hasj mot hooligans

(Dagbladet 14.06.2000) Ifølge nederlandsk politi er cannabis grunnen til at engelske fans tok det rolig etter tapet mot Portugal. De fryktede engelske fotballpøblene var særdeles rolige etter at Portugal hadde slått England 3-2 på mandag. Da portugisiske busser kjørte midt blant skuffede engelske fans, gikk alt rolig for seg. Det ble heller ikke opptøyer da tyrkiske fans gjorde narr av engelskmennenes forsmedelige tap. Nå avslører nederlandsk politi vidunderoppskriften: Mange av de engelske supporterne dro opp jointen og begynte å røyke rett etter kampslutt.

- Cannabis hjalp dem å slappe av, sier talsmann Johann Beelan hos politiet i Eindhoven.

Kjører bedre i narkorus

(VG 14.08.2000) LONDON Det var ikke akkurat det forskerne hadde trodd de ville finne: Folk som kjørte bil i cannabisrus kjørte forsiktigere enn andre bilister. Men fakta er fakta, mener Transport Research Laboratory (TRL) i Storbritannia. Denne uken legger de frem sin kontroversielle og oppsiktsvekkende rapport, betalt av den britiske regjering.

Der slår forskerne fast at bilførere som kjørte etter å ha røyket cannabis kjørte så forsiktig at risikoen for ulykker minket. Også undersøkelser foretatt av The Australian Drug Foundation er kommet til den oppsiktsvekkende konklusjon at cannabis er det eneste rusmiddel som nedsetter faren for trafikkulykker.

Marihuana kan helbrede hjernesvulst

(VG 15.08.2004) Det beste middelet mot ondartede hjernesvulster i framtiden, kan være å bruke marihuana. Det mener spanske forskere.

- Marihuanaplanten viser seg nemlig å inneholde stoffer som kan helbrede ondartede hjernesvulster, sier spanske forskere til BBC News.

De spanske forskerne har påvist at det aktive stoffet i marihuanaplanten, det man blir ruset av, hemmer veksten av blodårer i hjernesvulsten.

Det narkotiske stoffet i marihuanaplanten kutter blodtilførselen til hjernesvulsten, som hemmer både vekst og næring. Til slutt vil svulsten sulte i hjel.

Henry Ford and the hemp car

(Famous Friends of Cannabis) In the 1930s the Ford Motor Company also saw a future in biomass fuels. Ford operated a successful biomass conversion plant, that included hemp, at their Iron Mountain facility in Michigan. Ford engineers extracted methanol, charcoal fuel, tar, pitch, ethyl-acetate and creosote. All fundamental ingredients for modern industry and now supplied by oil-related industries.

Reefer Madness


Filmen Reefer Madness
(Wikipedia) Reefer Madness (aka Tell Your Children) is a 1936 exploitation film revolving around the tragic events that ensue when high school students are lured by pushers to try "marihuana": a hit and run accident, manslaughter, suicide, rape, and descent into madness all ensue. The film was directed by Louis Gasnier and starred a cast composed of mostly unknown bit actors. It was originally financed by a church group and made under the title Tell Your Children.

The film was intended to be shown to parents as a morality tale attempting to teach them about the dangers of cannabis use. However, soon after the film was shot, it was purchased by producer Dwain Esper, who re-cut the film for distribution on the exploitation film circuit. The film never gained an audience until it was rediscovered in the 1970s and gained new life as a piece of unintentional comedy among cannabis smokers. Today, it is in the public domain in the United States and is considered a cult film. It inspired a musical satire, which premiered off-Broadway in 2001, and a Showtime film, Reefer Madness, based on the musical.

William Randolph Hearst

(Reefer Madness Teaching Museum) In the early days of our nation, the hemp plant (a.k.a. cannabis) proved a valuable resource for hundreds of years, instrumental in the making of fabric, paper and other necessities. This changed during the Industrial Revolution, which rendered tree-pulp papermaking and synthetic fibers more cost-effective through the rise of assembly line manufacturing methods. A more efficient way of utilizing hemp was a bit slower in coming. It was not until the early 1930's that a new technique for using hemp pulp for papermaking was developed by the Department of Agriculture, in conjunction with the patenting of the hemp decorticator (a machine that revolutionized the harvesting of hemp).

These innovations promised to reduce the cost of producing hemp-pulp paper to less than half the cost of tree-pulp paper. Since hemp is an annually renewable source, which requires minimal chemical treatment to process, the advent of hemp pulp paper would allegedly have been better for the environment than the sulfuric acid wood-pulping process. Hemp had many champions, who predicted that its abundance and versatility would soon revitalize the American economy. William Randolph Hearst, media mogul, billionaire and real-life model for Orson Welles' Citizen Kane, had different ideas. His aggressive efforts to demonize cannabis were so effective, they continue to color popular opinion today.

In the early 1930's, Hearst owned a good deal of timber acreage; one might say that he had the monopoly on this market. The threatened advent of mass hemp production proved a considerable threat to his massive paper-mill holdings -- he stood to lose many, many millions of dollars to the lowly hemp plant. Hearst cleverly utilized his immense national network of newspapers and magazines to spread wildly inaccurate and sensational stories of the evils of cannabis or "marihuana," a phrase brought into the common parlance, in part due to frequent mentions in his publications.

The sheer number of newspapers, tabloids, magazines and film reels that Hearst controlled enabled him to quickly and to effectively inundate American media with this propaganda. Hearst preyed on existing prejudices by associating cannabis with Mexican workers who threatened to steal American jobs and African-Americans who had long been the subject of White American Venom. An ironic side-note: much of this racism had already been perpetrated by the propaganda of Hearst, an unabashed racist. The American people had already developed irrational hatred for these racial groups, and so readily accepted the ridiculous stories of their crazed crimes incited by marihuana use.

Andrew Mellon - founder of the Gulf Oil Corporation

(R. William Davis) He knew that cannabis hemp was an alternative industrial raw material for the production of thousands of products, including fuel and plastics, which, if allowed to compete in the free-market, would threaten the future profits of the oil companies. As Secretary of the Treasury he created the Federal Bureau of Narcotics, and appointed his own future nephew-in-law, Harry Anslinger, as director. Anslinger would later use the sensational, and totally fabricated, articles published by Hearst, to push the Marijuana Tax Act of 1937 through Congress, which successfully destroyed the rebirth of the cannabis hemp industry.

Harry J. Anslinger

(Why is Marijuana Illegal?) Anslinger was an extremely ambitious man, and he recognized the Bureau of Narcotics as an amazing career opportunity -- a new government agency with the opportunity to define both the problem and the solution. He immediately realized that opiates and cocaine wouldn't be enough to help build his agency, so he latched on to marijuana and started to work on making it illegal at the federal level.

Anslinger immediately drew upon the themes of racism and violence to draw national attention to the problem he wanted to create. He also promoted and frequently read from "Gore Files" -- wild reefer-madness-style exploitation tales of ax murderers on marijuana and sex and... Negroes. Here are some quotes that have been widely attributed to Anslinger and his Gore Files:

"There are 100,000 total marijuana smokers in the US, and most are Negroes, Hispanics, Filipinos, and entertainers. Their Satanic music, jazz, and swing, result from marijuana use. This marijuana causes white women to seek sexual relations with Negroes, entertainers, and any others."

"...the primary reason to outlaw marijuana is its effect on the degenerate races."

"Marijuana is an addictive drug which produces in its users insanity, criminality, and death."

"Reefer makes darkies think they're as good as white men."

"Marihuana leads to pacifism and communist brainwashing."

"You smoke a joint and you're likely to kill your brother."

"Marijuana is the most violence-causing drug in the history of mankind."


Offentlig brev til Kofi Annan

1. juni, 1998
Mr. Kofi Annan, Secretary General
United Nations New York,
New York United States

Kjære generalsekretær

I anledning FNs spesial generalforsamling om narkotika i New York 8.-10. juni 1998 etterspør vi en åpen og ærlig vurdering av innsatsen bak den globale narkotikakontroll.

Vi er alle svært bekymret over den trussel narkotika representerer ovenfor våre barn, medborgere og samfunn. Vi har ikke annet valg enn å jobbe sammen, både innenfor og utenfor våre landegrenser, for å redusere skadevirkningene assosiert med narkotika. FN har en legitim og viktig rolle å spille i denne sammenheng, men bare hvis den er villig til spørre og imøtegå vanskelige spørsmål i forbindelse med innsatsens gode og dårlige resultat.

Vi tror nå at den globale krigen mot narkotika forårsaker mer skade en narkotikabruk selv. Hvert tiår vedtar FN avtaler fokusert på kriminalisering og straffeforfølgelse, som begrenser de individuelle nasjoners mulighet til å konstruere effektive løsninger på de lokale narkotikaproblemene. Hvert år vedtar myndigheter strengere straffer og dyrere kontroller. Hver dag foreslår politikere hardere strategier i narkotikakrigen.

Hva er resultatet? FN anslår at det årlig omsettes 400 milliarder dollar i illegal narkotikahandel, ca 8% av den totale internasjonale handel. Industrien har skapt organiserte kriminelle, korrumpert myndigheter på alle nivåer, underminert intern sikkerhet, stimulert vold, og fordreid økonomiske markeder og moralske verdier. Dette er ikke konsekvenser av narkotikabruk i seg selv, men en konsekvens av tiår med mislykket og nytteløs narkotikapolitikk.

I mange deler av verden vanskeliggjør narkotikakrigen forsøk på å få kontroll på spredningen av HIV, hepatitt og andre smittsomme sykdommer. Menneskerettigheter blir krenket, miljøet blir angrepet og fengslene overfylles med flere hundre tusen narkotikalovbrytere. Ressurser bedre brukt på helse, utdanning og økonomisk utvikling blir sløst bort på stadig dyrere forbudspolitikk. Realistiske forsøk på å redusere narkotikarelatert kriminalitet, sykdom og død blir avvist til fordel for retoriske ideer om et narkotika-fritt samfunn.

Å vedholde den nåværende politikken vil bare resultere i mer narkotikamisbruk, mer makt til narkotikamarkedet og kriminelle, og mer sykdom og lidelse. De som etterspør en mer åpen debatt, en nærmere analyse av nåværende politikk og seriøse forslag til alternativer, blir anklaget for å ”gi opp”. Men den sanne overgivelse er når frykt og slapphet utestenger debatt, undertrykker kritisk analyse og forkaster alle alternativer til nåværende politikk.

Herr generalsekretær, vi ber deg ta initiativet til en åpen og ærlig dialog om framtidens globale narkotikakontroll-politikk, hvor frykt, fordommer og straffeforfølgelse gir etter for fornuft, vitenskap, offentlig helse og menneskerettigheter.

Vennlig hilsen
  • Johannes Andenæs, Professor of Penal Law
  • Jo Benkow, Former President of Parliament
  • Anders Bratholm, Professor of Penal Law, University of Oslo
  • Nils Christie, Professor of Criminology, University of Oslo
  • Gunnar Garbo, Ambassador; Former Member of Parliament
  • Ragnar Hauge, Professor, Former Director, State Institute of Alcohol and Drug Research
  • Cecilie Hoigaard, Professor of Criminology, University of Oslo, Former Director, Scandinavian Board of Criminology
  • Thomas Mathiesen, Professor of Sociology of Law, University of Oslo
  • Sturla Nordlund, Director, Norwegian State Institute of Alcohol and Drug Research
etc...
Public Letter to Kofi Annan

Giske

(Norske Folkeeventyr 1841-1844) Det var en gang en enkemann; han hadde en husholderske som hette Giske, og hun ville gjerne ha ham, og overhengte ham støtt og stendig om at han skulle gifte seg med henne. Men til sist ble mannen så kei av det at han ikke visste hva han skulle gjøre for å bli kvitt henne.

Så var det mellom slåtten og skuren, da hampen var moden, de skulle til å ryske hamp. Giske mente nå støtt hun var så vakker, og så ferm og flink, og så rysket hun hamp til hun ble ør i hodet av den sterke lukten og stupte over ende og ble liggende og sove i hampeåkeren. Mens hun sov, kom mannen med en saks og klippet stakken av henne, og siden smurte han henne inn, først med talg og så med pipesot, så hun ble seendes ut verre enn fanden...

51 kommentarer:

  1. Flott bloggpost!

    Mvh

    Reynolds

    SvarSlett
  2. kjempeflott! Vi trenger åpne øyne og bra informasjon som dette! Legaliser

    SvarSlett
  3. beste jeg har lest på lenge, denne skal bokmerkes:D

    SvarSlett
  4. Dette er bare løgn, undres på hvor langt folk er villig til å gå for å lovliggjøre sitt eget missbruk?

    Det er jo ikke uten grunn at narkotika har vert forbudt, det er jo fordi det er farlig!

    Og harsj og heroin skal fortsatt være forbudt, vi har nokk problemer slik det er om ikke hele Norge skal sitte å henge med hue i harsjrus også. Sunn ungdåm driver med sport ikke narkotika, disse ødeleggende og negative elementene, som forøvrig ikke tenker seg om 2 ganger før de pøser på med harsjpropagandaen sin, burde vert sporet opp og kastet i fengsel.

    Nei til harsj og heroin!

    SvarSlett
  5. Meget bra artikkel!

    SvarSlett
  6. Komisk at den eneste som er negativ er den eneste som virker sterkt tilbakestående og dyslektisk.

    Ja til Harsj!

    SvarSlett
  7. Det eneste som er negativt?

    Du prater som om du har vett til det, kanskje best og ikke snakke så høyt når man ikke har peiling.

    Hvet dere hvor mange mødre å fedre som sitter igjen med knuste familieliv fordi ongene deres gikk på harsj?

    Pluss at alle som bruker harsj er utsatt for sykiske problemer. Jeg sjenner mange som har store problemer på grunn av nettopp harsj, og er ikke det negativt så vet ikke jeg.
    Heldigvis hvet fagorganene bedre enn å lovliggjøre ett narkotikum, dere frikere kan bare drømme...kommer aldri til å skje.

    Harsj og heroin er inngangsbiletten til hardere stoffer, nei til narkotika, nei til harsj!

    SvarSlett
  8. Millioner av hasj-røykere vet at du tar feil.

    SvarSlett
  9. Alkohol er vel det rusmiddelet som har medvirket til mest familieproblemer vil jeg tro. Men det er ikke dermed sagt at alkohol nødvendigvis gir problemer. Problemenes kjerne ligger nok et annet sted.

    SvarSlett
  10. Så fordi vi sliter litt med alkohol, så mener man altså at det er ett sjakktrekk å inntrodusere enda ett rusmiddel?

    Jeg tror dere har røket for mye harsj.

    Kansje hvis dere hadde fulgt litt mer med så hadde dere også hvisst at narkotika er skadelig. Men det nytter hvisst ikke å tale til tunghørte, dere får fortsette villfarelsen gjennom harsjtåken.

    Heldigvis har vi våkne og edrue folk på tinget, og dere kan se langt etter en legalisering, får håpe det blir strengere straffer så kanskje dere tenker dere om både en og to ganger før dere bruker narkotika.

    SvarSlett
  11. Wow.. du sammenligner hasj og heroin, utrolig bra å vite at du vet hva du snakker om! Betrygger meg når du kommer med sånne "sterke" argumenter som du drar rett ut av ræva

    SvarSlett
  12. konge artikkel, bra det er noen som tar tak i det. Det er på tide at resten verden våkner opp og legalisere cannabisen, nå som den har vært ulovlig så mange år.

    SvarSlett
  13. digger at han skriver hasj med r.. bare for bra :) -for å ikke snakke om at han sidestiller hasj og heroin! herlig! *en god latter forlenger livet*

    SvarSlett
  14. Fra artikkel:
    "Hvis de ikke får brukeren til å oppføre seg irrasjonelt, så får de absolutt mange ikkebrukere til å oppføre seg slik."

    Noen her som kjenner seg igjen?

    Neo

    SvarSlett
  15. sitat av en dust over her: "Harsj og heroin er inngangsbiletten til hardere stoffer, nei til narkotika, nei til harsj!"

    ja du leser riktig. jeg bare w000000ttt.. kan noen være så snill og forklare meg hva som er tyngre stoffer en netop akkurat ja heroin? makan til mangel på kunnskap skal du lete lenge etter. tror det er noen i forumet her som sleit med å fullføre barneskolen!

    SvarSlett
  16. Meget bra blogg, støtter den fult ut!

    Til de andre vasshuene her inne, spesilt han som ikke kan skrive, stor mangel på kunnskap i denne gutten! Litt trist igrunn!

    mvh

    SvarSlett
  17. mr negativ;

    For det første er ikke størsteparten av debatten om man skal legalisere narkotika, heller om man skal legalisere cannabis eller harsj som du så uopplyst kaller det. Cannabis er beviselig ikke noe avhengighetsdannende, selv om de 2 narkomane i bygda di røyker hasj og samtifig alt annet de kommer over betyr ikke det at alle er sånn. Hasj og marijuana brukere finnes overalt, i alle sosiale lag og yrker. (helt klart også på stortinget) Du kunne garantert ikke klart å skille en som røyker hasj fra en som ikke gjør det.
    At hasj blir ansett som et "gate-way" dop grunner mer i at tidligere har de som har røyket hasj daglig "ofte" tilhørt såkalte dop miljøer. På det tidspunktet var sikkert det riktig, men sånn er det ikke lenger. Folks holdninger til hasj og marijuana er på vei til å forandre seg, i storbyen vel og merke. (de avsidesliggende potetbygdene som jeg mistenker han for å ha tilhørighet til pleier som regel å henge litt bak ;)) Og valgflesket du leser i avisen nå, er kommet hovedsakleig pga den organiserte kriminaliteten som følger, nettop fordi det er ulovlig.

    Hittil har du som eneste negative her kun klart en ting. Det er å framstå som en naiv landsby idiot fra en svært avsidesliggende bygd. Ikke fordi du har et annet syn en meg, alle har forskjellige meninger, men rett og slett fordi du virker dum

    S

    SvarSlett
  18. Etter så mange års kamp mot cannabis, hva er resultatet? Det er på tide med legalisering eller avkriminalisering av cannabis! Dette vil også hjelpe mot rekrutteringen til hardere stoffer da miljøene blir adskilt!

    SvarSlett
  19. jeg har sett en hel del dokumentarer om hasj og cannabis.
    Og visste dere f.eks at alkohol er 1,7 ganger sterkere enn THC (cannabis)
    Og veldig mange forskere mener at dette ikke har blitt legalisert pga at det er for enkelt og dyrke frem selv og at landene rundt om kring i verden ikke vil ha samme "kontroll" dette som feks med alkohol. og dermed ikke tjene noen ting på å legalisere det.jeg personlig syntes det er bedre å ta en "joint" istedet for alkohol...man kan faktisk våkne dagen etter uten at kroppen kjennes ut som en "slagmark"... og det blir mer og mer brukt innenfor legeindustrien som feks mot Anoreksia,depresjon, kreftpasienter, MS-pasienter osv... Kjempe bra blogg..på tide at noen tør å prate om dettte!

    SvarSlett
  20. Det er snakk om marihuna og hasj er 2 forskjellige ting, noe du ikke skjønner. gfto

    SvarSlett
  21. Ingen vits å diskutere... kommert aldri til å bli legalisert i Norge. Helt tåpelig.

    SvarSlett
  22. Blir så provosert av at folk skal uttale seg negativt om mariuhana og hasj uten at de egentlig har noe grunnlag for det de sier.. Folk som får psykiske problemer av hasjbruk har som regel en "latent psykose" som blir trigget av hasj. Med andre ord, de psykiske problemene ligger der allerde, mens hasjbruken er dråpen som får det til å renne over.

    SvarSlett
  23. Flott blogg!!
    Ble reint misunnelig på den norske oversettelsen din av Lester Grinspoon. Det trengs mer litteratur på vårt eget språk.
    Kaospilot

    SvarSlett
  24. "Harsj-personen" er et troll.
    Om dere ikke har innsett det enda så er dere helt blåst. Det er absolutt ingen er så forbanna dårlig i rettskriving og samtidig ikke har satt seg en smule inn i rusmiddeldebatten.
    Drit i å kommenter tullet han skriver.

    Cannabis/hasj er ikke et narkotikum, opiater er derimot det.

    Legalisering av cannabis er på vippepunktet i USA. Mye er på grunn av den økonomiske nedgangen, men også fordi folk har fått opp øynene og innser at alt det pisset som myndighetene og media har spredt er bare vås.

    Jeg er meget sikker på at cannabis vil bli legalisert innen fem år.

    SvarSlett
  25. Jeg synes det er umodent å le av en annen persons skrivevansker. Prøv heller å se på budskapet til stakkars personen for det er det du kan virkelig le av. Seriøst trist person. Det som er mer trist er at det garantert aldri blir legalisert... ihvertfall ikke i noe nærmeste fremmtid. - En ikke røykende men openminded person.

    SvarSlett
  26. Bare for å balansere denne debatten, så finnes det en del forskning som har et litt mer negativt syn på Cannabis.

    At hasj er mindre skadelig en tobakk er høyst tvilsomt totalt sett:
    http://news.bbc.co.uk/2/hi/health/7150274.stm

    Det samme gjelder kreft:
    http://www.reuters.com/article/healthNews/idUSHKG10478820080129

    Når det gjelder psykisk påvirkning er det liten tvil om hvorvidt THC har negativ innvirkning på psyken:
    http://www.pubmedcentral.nih.gov/articlerender.fcgi?tool=pmcentrez&artid=539839
    http://www.pubmedcentral.nih.gov/articlerender.fcgi?tool=pmcentrez&artid=135489
    http://www3.interscience.wiley.com/journal/118739270/abstract?CRETRY=1&SRETRY=0

    SvarSlett
  27. Hasj kan såklart være inngangsporten til sterkere stoffer, men hva er morsmelk da.. inngangsporten til døden?
    mulig det er dumt sagt men ærlig talt, dere som ikke har prøvd eller lest ja og nei sidene om hasj har ingenting å si annet enn propaganda fra anti hasj røykere, eller? Dere sitter vel der med et negativt syn på hasj, men med en halvliter pils i hånda å 20 i kjøleskapet vær helg.. Uten å tenke over hvor fucka man blir av det. Hasj er som en billig ferie, tar meg til et roligere sted. Fordi samfunnet har godtatt alkohol som rusmiddel tar dere det for gitt at DET har drept mange millioner av mennesker, versus hasj alene som ikke har drept en eneste 1.

    SvarSlett
  28. alle skulle ha røyka hasj av og til, trenger jo ikkje å "bruke" hasj, men av og til får å slappe litt av , kose seg med medmennesker og renska hodet for mye dritt. kose seg rett og slett. og til mr.negativ : ikkje sammenlign hasj og heroin, for din egen del. du virker berre veldig dumm.

    men man skal begrense seg uansett, man kan få kreft av for mye fisk og liksom.

    ja til hasj og mary jane!

    SvarSlett
  29. hehe! kreftt av fisk også..hoho.

    men er enig på kose delen. tenk så sigg det hadde vært å gått ut en lørdagsskveld der folk berre ville kose seg og ikkje var så drrita og forbanna at folk ble skadet.

    jeg elsker å drikke når jeg er sten, da er alt kos og det sisste jeg tenker på er bråk og dritt.

    i love u mary jane

    SvarSlett
  30. Fin blogg men jeg vil anbefale deg å se denne dokumentaren vis du vil oppdatere deg på det siste inne marijuanaforskning. ikke propganda for eller imot men den svekker vel neppe marijuanaens sak : )

    http://thepiratebay.org/torrent/4769509/BBC_Horizon_2009_Cannabis_The_Evil_Weed_HDTV_XviD_MP3_avi

    SvarSlett
  31. Bra og informativt innlegg! :)

    Jeg røyker selv på en ukentlig / daglig basis (det varierer)men vet ikke om jeg er så veldig for hele den Idên om legalisering, det fører med seg en del dritt også. Har en kamerat som kaldsvetter og sliter noe enormt for tida fordi han har røyka for mye. Å si at det ikke er avhengighetskapende er tull. all rus er avhengighetskapende om livet ditt suger.

    Grunnen til at alkohol er lovlig og sosialt akseptert er jo fordi vi har en kultur der vi til en hver høytidlig anledning har drukket oss drita fulle. Hadde alkohol kommt i går hadde det vært en forbanna tung vei for å få det legalisert.

    Thc reduserer blant annet hukomelse og reaksjonsevne. Det er ikke uten grunn at utrykket "bakfjern" eksisterer.

    Med det sagt; gjør som du vil, men døm ikke andre fordi de liker ekstra krydder på pizzaen sin og magen din ikke tåler det

    -D1ckweed

    SvarSlett
  32. Forbudet fører med seg mer negativt og alkohol har vært forbudt, men forbudet hadde negative konsekvenser.

    SvarSlett
  33. Gud skapte cannabis! Den som forstår hvordan man skal bruke den riktig (istedenfor å sitte å prate tull, eller le seg ihjel gjennom en komedie), vil kunne se meningen med livet, og vil kunne gjennomskue løgnen av et system som verden ligger under for, og man vil faktisk se hele sannheten! Akkurat som Bob Marley! Gransk tekstene hans mens du er høy! WOW! JAH (Jesus) er VEIEN!

    SvarSlett
  34. Synes en som påstår at et annet menneske er dum fordi man har en del skriveleif, må være litt uopplyst. Uttalelsen hasj og heroin er inngangsporten til sterkere stoffer, er vel noe han egentlig ikke mener. Eller han er et troll.

    Hasj har forskjellig styrke av thc og kan i gitte tilfeller gi lignende rus som LSD, har jeg hørt.
    De første gangene jeg prøvde hasj, fikk jeg problemer med tidsoppfattelsen. Var usikker på om det jeg opplevde nå hadde skjedd før eller etter det jeg opplevde da. Jeg følte jeg gikk tilbake i tid. Etterhvert som jeg prøvde det flere ganger greide jeg bedre å følge med på andre ting. Men jeg er langt i fra å greie å se på en dokumentar samtidig med å røyke.
    Kjenner til en annen som ikke har noen problemer med å følge med på en dokumentar, men stemmer ikke helt da.

    Ved alkohol har jeg aldri hatt en så sterk opplevelse som ved hasj. Og ikke like stor lyst til å prøve igjen.

    Hasj kommer ofte i tillegg til Alkohol og til andre tider på døgnet.
    Man kan ta seg en mornings og en pinne på kvelden for å kunne slappe av.
    Det blir fort mye rus som gjør at man kan bli avhengig av giften, i rusen seg selv og flukten fra realiteten.

    Jeg føler sug til å røyke fordi det er behagelig og gjør at jeg kan slappe av. Og jeg synes også det kan virke som om det er et visst fysisk sug også. Og jeg blir satt ut i flere dager etter jeg har røyka. Får problemer med å følge med og blir umotivert og slapp.

    Tror folk som røyker mye ikke er klar over at det påvirker dem.

    SvarSlett
  35. Du blir satt ut i flere dager og mener at de som røyker mye ikke er klar over at de blir påvirket? Klart de vet at de blir påvirket. Men tror ikke det er så vanlig å bli satt ut i flere dager. Du kaller cannabis gift og gir inntrykk av at alkohol er bedre siden det ikke gir like stor lyst til å prøve igjen og siden opplevelsen ikke er like sterk. Mange har dødd av alkoholforgiftning og de fleste som har drukket har prøvd igjen. Styrken på opplevelsen avhenger selvsagt av hvor mange øl du drikker.

    SvarSlett
  36. Drittlei av folk som stempler deg som en knarker så fort dem vet at du røyker. Folk er for trangsynte....røyker selv 3-4ganger i uken. Har en hard fysisk jobb. Klarer dette glatt. Kuttet ut fylla i helgene...unntak bursdager osv. Mer kos å ta seg en joint med god mat og venner, enn hardfylla og helt ødelagt dagen derpå. off, blir irritert av å lese om folk som ikke har peil på hva de prater om! Legaliser!

    SvarSlett
  37. Da jeg fikk kreft, var det KUN en ting som hjalp meg gjennom dagene. Og det var cannabis.
    Kurene gjorde meg sykt dårlig, spydde hele døgnet, og fikk naturlig ikke i meg nok næring.
    Jada, sykehuset har masse fine medisiner, og de begynte å gi meg diverse nervetabletter av typen sobril/stesolid for at jeg skulle få slappe av og sove. For i tilegg til cellegift er det en haug med sterioder av noe slag i de kurene som gjorde meg søvnløs. Kvalmemedisin også, flere typer. Men de spydde jeg bare opp igjen, så da ble det stikkpiller. Men de medisinene blir du ikke akkurat frisk av de heller, og jeg ble helt kokt i hodet av de nervepillene, helt blasert og uintressert i alt rundt meg.
    Alt dette begyne å bli litt mye for meg, og jeg kikket meg om etter alternativer på internett.
    Og gjett hva, i California bruker de faktisk cannabis mot bivirkninger av cytostatika..
    Hmm, dette måtte jeg prøve. Og som med de fleste visste jeg av et par typer som røkte hasj til daglig.
    Og etter et par telefoner var ting på plass.
    La meg si det sånn, plutselig var jeg ikke syk lenger, ikke i forhold til det jeg hadde vært.
    Kvalmen var borte, matlysten var nesten FOR god.
    Og nå er jeg helt frisk.

    Så folk som er imot, som jeg så over her, provoserer meg maksimalt. De vet ikke hva de snakker om i det hele tatt, og det er trist.
    Virker som de henter meningene sine ut fra dagsrevyen eller se&hør for den saks skyld.
    Trist at alt ender opp med et politisk spill.
    Hadde god tid til å sette meg inn i forbudshistorikken til cannabis, og Mr. H.Anslinger er vel skyld i det meste på grunn av sin personlige agenda. Det fins sånne folk i dag også, og de er farligere enn hasj, for å si d sånn.

    SvarSlett
  38. "ikke propganda for eller imot men den svekker vel neppe marijuanaens sak : )"

    Ja, det var jo sjokkerende at han hadde funnet en forbindelse mellom cannabis og heroin. Men nå ble disse rottene fôret med heroin. Det var ikke cannabis som førte til bruken.

    SvarSlett
  39. For å rydde opp i en gammel myte: Marijuana may help stave off Alzheimer’s - http://www.msnbc.msn.com/id/15145917/

    Bra bloggpost! Vi liker kvalitet!

    SvarSlett
  40. --Svensken--

    Varför hasj/cannabis ikke blir legaliserat är på grund utav penger!!
    Forskare har gång på gång visat att hasj/cannabis är botemedel till många sjukdomar som vi drabbas av. MEN om nu hasj/cannabis skulle legaliseras så skulle flera 1000-tals kanske fler redan "existerande/lagliga" mediciner som drar in milliarder åt läkemedelsföretagen spolas ner i do, då hasj har samma/bättre effekt som de redan existerande medicinerna.

    Institutioner som Drug Free America största sponsorer är: läkemedelsföretag och alkoholföretag.
    Det är ingen slump att dom ger pengar i syfte att hålla hasj/cannabis borta från butikkerna och apotek.
    Hur många tror ni skulle dra till kiwi och handla 3 sixpack tuborg på fredagen en solig sommardag när det finns laglig cannabis istället? eller gå till en lege som tar 200:- i undersöknings avgift för att sedan köpa smärtstillande piller för 500:- när det finns cannabis på kiwi? Ne men ni förstår vart ja vill komma...

    Nån nämnde ovanför källor om negetiva effekter av cannbis från: Reuters och BBC.
    Det finns nog inga mer korrupta informations-medier än dessa två!! :)

    Bra blogg!! take care!

    SvarSlett
  41. Takk, takk :) Ha en god natt...

    SvarSlett
  42. http://sannheter.blogspot.com/2009/05/hasj-pa-fremmarsj.html

    bare det som står i artikkelen der burde vært nok til at folk hvert fall burde tenke på medesinsk legalisering.

    jeg har egentelig ikke mer å si en det...

    SvarSlett
  43. "ikke propganda for eller imot men den svekker vel neppe marijuanaens sak : )"

    Du lyver med et smil, ser jeg. Hvilke interesser har du her?

    SvarSlett
  44. Vennligst høre min historie hvordan kreft ønsket å ta livet mitt måneder tilbake, er Bjørn Weiseth en enkelt far av to sønner fra Norge, hadde jeg vært kjempet kreft for de siste 8 år, og jeg endelig utrydde den med olje cannabis ved hjelp av Rick Simpson , E-post: ricksimpsoncannabisoil@hotmail.ca, som jeg kontaktet noen måneder tilbake om min kreft, først trodde jeg det ville være svindel på grunn av ryktene som har pågått i staten nå, før agenten hans kom til huset mitt for å levere Rick Simpson cannabis olje til meg og jeg tar oljen som han instruerte og nå føler jeg meg frisk og ekstra sterk, jeg føler Alive again.My beste råd til kreftpasient der ute er ikke å gi opp, stol på deg selv at du kan gjøre det og tror din kilde, er Rick Simpson en god person, humoristisk også bryr seg om mennesker, han vet hva du føler, når du er med ham du lagre, gir jeg nesten opp, men han ga meg visdomsord og oppmuntre meg til å ta cannabis olje behandling, nå er kurert, livet er så vakker når du har folk som bryr seg.
    Takk alle for deres bønner og støtte. kontakte Rick Simpson på sin e-post: ricksimpsoncannabisoil@hotmail.ca.
    Bjørn Weiseth

    SvarSlett
  45. Jeg vet ikke de rette ordene som uttrykke min takknemlighet at Rick Simpson og hans fantastiske cannabisolje som kurert min sykdom. I mai 2014 og ble diagnostisert av kreft Melanoma, det påvirket min hud og øyne:... Jeg gikk for behandling men til ingen nytte, min familie anbefales å rick hamp olje for min sykdom, i begynnelsen jeg ønsket å kjøpe olje, fordi jeg hadde tvil om det min tolkning av kreft, men etter lese om det og gjøre undersøkelser på nettet, jeg succumbed til ideen, og faktisk det var en fantastisk, cannabisolje med hell kureres min kreft! Etter tre måneder.
    Nå er jeg Hale og sunn... Du kan kontakte Rick Simpson han
    ricksimpsonmedicalservices@gmail.com

    SvarSlett
  46. Min mor ble diagnostisert med brystkreft, og hun var på tidspunktet for døden, med kreft i bryst i det siste fasen er nå tilbake i live, og hun er så sunt nå. Takk til Rick simpson cannabisolje som vi kjøpte på: Ricksimpsonmedicaloil@outlook.com ble cannabisolje med hell brukes i herding min mødre brystkreft innen 3 måneder som nevnt i av Rick Simpson. Igjen vil jeg takke Rick Simpson for hans fantastiske Cannabis Oil vi er nå lykkelig familie med min mor tilbake i live, sterk og healthy.You kan ta kontakt for din egen medisinering på: Ricksimpsonmedicaloil@outlook.com

    Med vennlig hilsen,
    Ross Mary

    SvarSlett
  47. Min kone ble diagnostisert med brystkreft med metastaser bein/lever/eggstokk engasjement, etter så mange Chemo og stråling. Jeg kom over Rick Simpson gjennom flere vitnesbyrd av hans cannabisolje og jeg var i stand til å kontakte ham på: ricksimpsoncannabisoil@hotmail.ca, jeg men cannabis olje fra Rick Simpson og jeg har brukt cannabisolje til å behandle min kone kreft sykdommer de siste 5 månedene. Det har vært ca 4 måneder siden hun sluttet å bruke den. Alle de positive effektene er der fortsatt. Min kone er sunt med ingen kreft i hennes kropp system lenger. I hovedsak kroppen føles som en 20 år gammel jente, mens i virkeligheten hun er 41 år. Innen 5 måneder for å være på olje hun begynte å løse pounds, er sin metabolisme super rask. Hun kan spise burgere på fastfood ledd og fortsatt løs vekt. Hun sove gjennom hele natten, hennes fordøyelsessystemet arbeider bedre enn det noensinne har. Hun har INGEN smerter overhodet. Selv etter å være av meds dette lang. Dette er rett og slett fantastisk. For hjelp e-post: ricksimpsoncannabisoil@hotmail.ca, hun er ikke lenger et offer for kreft og jeg ville elske hver andre kreftpasient ved det å kontakte Rick Simpson hjelp via: ricksimpsoncannabisoil@hotmail.ca hun ikke har kreft lenger, men hun fortsatt bruke hun følger opp medisiner for andre rensing av kroppen systemet. Hun begynte å bruke oljen for å finne sin andre fordeler. Rick Simpson fortalte oss om hvordan han mener oljen kan reversere aldring. Jeg håper det vil sakte ned eller stoppe det helt. Ikke sikker på bruk hva du kan forvente etter langvarig. Jeg vil oppdatere dere til mine funn av Rick Simpson HAMP OLJE. Bruker dette mediet for å fortelle deg at Rick Simpson HAMP OLJE olje vil garantere anstrenge seg alle typer kreft og andre sykdommer. for hjelp epost: ricksimpsoncannabisoil@hotmail.ca

    SvarSlett
  48. Jeg visste aldri at cannabisolje var virkelig fantastisk og veldig effektiv i behandling av kreft "Hvis ikke for regjeringen og de såkalte reglene for å regulere cannabis, ville moren min fortsatt ha levd. takket være den nye politikken for legalisering av cannabis i min stat, ville jeg fortsatt ha mistet sønnen min til nyrekreft, jeg ble veldig rørt og overrasket da jeg så mye dokumentar om hvordan cannabisolje hadde hjulpet mange mennesker som deres familiemedlemmer aldri trodde de kunne gjøre det etter å ha gjennomgått flere "Chemo" fra hjertet mitt. Jeg må si et ord av takknemlighet til Dr. Rick Simpson for rettidig inngrep i livet til min sønn som lider av nyrekreft. som jeg skriver dette vitnesbyrdet på denne bloggen min sønn er så sterk og sunn til tross for at han ikke har fullført den totale doseringen "for cannabis og medisinsk konsultasjon, kan du prøve å komme i kontakt med ham via e-posten hans: ricksimpsoncannabisoil@usa.com så han kan opplyse deg mer.

    SvarSlett
  49. Mitt navn er Patricia Reese. Her er min korte historie om hvordan RSO Cannabis olje herdet min Stage IV brystkreft. Jeg er 67 år gammel, den 1. september 2017 ble jeg diagnostisert av brystkreft, legen sa at det var lite han kunne gjøre siden jeg ikke var svare på behandling og jeg mistet alt håp til min sønn introduserte meg til Rick Simpson Cannabis oljebehandling. Noen få måneder etter dette Rick Simpsons oljeherret mitt kreft, Kontakt Rick Simpson via mail: Ricksimpsoncannabishemoil@gmail.com

    Vennlig hilsen,
    Patricia Reese

    SvarSlett
  50. Jeg er Sandra Valerie fra Tyskland, jeg ble diagnostisert med lungekreft for 6 måneder siden, jeg var bekymret for å søke etter en kur. Jeg kom i kontakt med Rick Simpsons epost på Ricksimpsonmedicaloil@outlook.com som jeg kjøpte 60 gram cannabisolje, og 3 dager senere ble oljen levert til min hjemmeadresse. Jeg tok den foreskrevne dosen fra Rick Simpson. Innen 14 dager har jeg sett noen endringer, og jeg kontakter ham igjen. Han anbefalte meg å fortsette i 8 uker som han har foreskrevet, jeg gjorde det til ca 7 uker. Jeg kontaktet doktoren min for en test, jeg ble overrasket over å høre at legen min sier at jeg er kreftfri nå. Alt takk til Gud og Rick Simpson, som helbredet lungekreft med cannabisolje.

    hilsen,
    Sandra Valerie

    SvarSlett
  51. Jeg heter Francesco Pauleth fra Italia! Jeg er 54 år gammel, og jeg har hjernekreft. Dette var en negativ innflytelse på livet mitt, og jeg prøvde så mange behandlinger som ikke hjalp. Nylig hørte jeg om cannabisolje og jeg var veldig glad fordi det var første gang jeg hørte om en kur. Jeg sendte Rick Simpson på sin epost Ricksimpsoncannabishemoil@gmail.com og på 3 dager ble medisinen levert til adressen min. Etter å ha tatt medisinen i 7 dager, var jeg veldig glad fordi det var første gang at jeg i noen dager følte meg så god! Etter å ha tatt medisinen som foreskrevet av Rick, er jeg nå kreftfri. Cannabisoljen er veldig viktig for kur.
    Takk skal du ha

    SvarSlett